fbpx

בואו נדבר קצת על גיבוי המידע

גניבת טלפונים סלולריים היא אחת הפכה למכת מדינה ואנו רואים ברשתות החברתיות הרבה מאד סרטונים שצולמו במצלמות אבטחה המנסות לאתר את הגנב. בנוסף  התקפות זדוניות של וירוסים או תוכנות כופר עלולות לפגוע או להעלים את המידע שצברנו לעצמנו ועל עצמנו במשך שנים רבות. למרות הכאב הרב הכרוך באבדן המידע אחוז גבוה מהמשתמשים במחשבים או בסמארטפונים לא מבצעים גיבוי כלל או מבצעים אותו לעיתים רחוקות.

קיימים מספר דרכים לבצע גיבוי

1.      דיסק און קי  מכשיר קטן, מכיל עד 64 ג"ב, מספר הפעמים שניתן לשכתב על דיסק און-קי את הנתונים לא ידוע, הוא אינו מאפשר לכם להגדיר גיבוי אוטומטי או לגבות מכשירים ניידים, כמו הסמארטפון או הטאבלט שלכם, שאינם תומכים ב- USB. דיסק און-קי שמותאם לטלפונים ניידים הוא בעל שטח אחסון קטן מאד.

2.      כונן אחסון חיצוני – מכיל נפח אחסון גדול שיכול לגבות את כל החומר שנמצא בדיסק הקשיח. קיימים כוננים חיצוניים המתחברים למחשב בחיבור USB וכאלו הדורשים בנוסף חבור למקור מתח חשמלי. אם הכונן מחובר כל הזמן למחשב הוא חשוף לאותם איומים שאליהם חשוף הדיסק הקשיח ולכן רצוי לאחר כל גיבוי לנתק את הדיסק מהמחשב. קיימים דיסקים חיצוניים המגיעים עם תוכנת גיבוי המאפשרת למשתמש להחליט מה לגבות ומה לא.

3.      אחסון בענן  – ישנן הרבה אפשרויות לאחסון הקבצים בענן חלקם חינמיות וחלקם בתשלום  לאחסון החינמי יש מגבלת מקום וניתן להרחיבו בתשלום. דוגמאות לאחסון ענן: דרופבוקס, iCloud וגוגל דרייב. הגיבוי בענן מאפשר הגדרות שונות בין היתר גיבוי אוטומטי, כמו כן ניתן לגשת אליו מכל מקום ומכל מכשיר בתנאי שאנו מחוברים לרשת האינטרנט. מאחר והמידע שבענן עלול לדלוף יש לוודא שאנו משתמשים בסיסמא חזקה. כמו כן קרו מקרים בהם תוכנות כופר הצפינו קבצים גם בענן שהיה מסונכרן באותה העת אל המחשב.

טיפים חשובים לביצוע הגיבוי

1.      חשוב לקבוע מועדים תכופים לגיבוי ולבצע יותר מגיבוי אחד

2.      אל תשאירו את הכונן מחובר כל הזמן למחשב ואם אפשר לא להיות מחוברים לאינטרנט בעת ביצוע הגיבוי

3.      בדקו מדי פעם את כונן הגיבוי לבדוק שהכל תקין.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*

הדרכות

לקבלת המדריך החינמי סודות המחשב "סודות המחשב"

עקבו אחריי

דילוג לתוכן