מועדפים או בשמם השני סימניות, הן דרך לשמירת דפי אינטרנט. Microsoft Edge מציגה שיטה חדשה לארגון תוכן אינטרנט בשם אוספים. האוספים מבוססים על רעיון הסימניות אך כדרך טובה יותר לארגן רעיונות, פרויקטים ועוד.
מהן סימניות או מועדפים?
מועדפים – כתובות אינטרנט שמורות, משמשות כקיצורי דרך לדפים ספציפיים שאליהם ניתן לגשת לעתים קרובות. במקום להקליד את כתובת האתר המלאה, אתה יכול פשוט ללחוץ על סימניה ולעבור ישירות לדף.
ניתן לארגן מועדפים במספר דרכים: אפשר לשים אותם בסרגל המועדפים לגישה מהירה בכל עת ואפילו ליצור תיקיות לארגון המועדפים.

בנוסף לסרגל המועדפים, קיימת תיקיית מועדפים אחרים. בו שומרים את יתר הכתובות שרוצים לשמור הסימניות. כמו בסרגל המועדפים גם בתיקיית המועפים ניתן ליצור תיקיות משנה בתוך תיקיית מועדפים אחרים ולארגן לפי הצורך

כדי לשמור דף אינטרנט למועדפים, פשוט לוחצים על סמל הכוכב בשורת הכתובת.

לאחר מכן נוכל לתת שם או להשאיר את השם שמופיע ולבחור היכן לשמור אותה.

מה הם אוספים?
אוספים דומים במושג לתיקיות מועדפים אך הם מכוונים יותר לארגון רעיונות, תכנון טיולים, שמירת דברים לפרויקט ומשימות ספציפיות אחרות.
אוסף יכול להכיל קיצורי דרך לדפי אינטרנט, אך ניתן להוסיף אליו פתקים דביקים דיגיטליים. אפשר לייצא אוסף ל – Microsoft Excel, OneNote, Microsoft Word או אפילו ללוח Pinterest

אוספים הם גם חזותיים יותר מסימניות, סרגל המועדפים והתיקיות מציגים רק את הסמל והכותרת של הדף. פריטים באוסף מכילים תמונות ממוזערות גדולות יותר עם הערות שהוספנו . אוסף דומה יותר לדף אלבום מאשר לרשימת תבליטים פשוטה.
כדי להתחיל אוסף, לוחצים על סמל התפריט בעל שלוש הנקודות בפינה השמאלית העליונה ובוחרים אוספים. אפשר גם ללחוץ על קיצור מקשים CTRL+SHIFT+Y או ללחוץ על האייקון של אוספים

לאחר מכן לוחצים על "התחל אוסף חדש".

בשלב זה נותנים לאוסף שם. לאחר מכן, נוכל ללחוץ על "הוסף דף נוכחי" כדי להוסיף את הדף הפתוח לאוסף.

בלחיצה על סמל הפתק הדביק נוכל להוסיף הערה לאוסף.

לקבלת אפשרויות הייצוא נלחץ על סמל התפריט בעל שלוש הנקודות. ויש בו גם אפשרויות נוספות מעבר לייצוא לקובץ.

אם כך במה להשתמש במועדפים או באוספים?
כמובן אין תשובה אחת שהיא הנכונה. הכל בהתאם לצורך של המשתמש. אפשר לעשות את הפעולות גם במועדפים הרגילים למעט אפשרות הוספת פתקים דביקים ויצוא ישירות.
כדאי לנסות להשתמש באוספים ואז להחליט מה יותר נוח אפשר כמובן לעבוד עם שתי האפשרויות.
אני מזמינה אותך להגיב כאן בבלוג ולשתף את חבריך.
אם ברצונך להתייעץ בנושאי מחשבים, אינטרנט וטכנולוגיה, מחפש ליווי טכנולוגי השאר את פרטיך
ואשמח לעזור בהקדם.